Senaste inläggen

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Herobility Recension

Detta inlägg är ett samarbete med Herobility. Jag får testa produkterna men jag har inga krav på att säga bra saker om dom och allt som står i denna recension är mina personliga åsikter. Tycker jag inte om produkten jag testar så skriver jag det, eller så låter jag bli att göra en recension. Skriver jag bra saker så är det för att jag personligen gillar produkten.

Hur hittade jag Herobility?

Jag följer lite olika föräldrabloggar och på en av dom (minns faktiskt inte vilken) så såg jag någon som la upp en bild på en riktigt läcker nappflaska som jag blev väldigt nyfiken på. Jag fick fram att det var en flaska från Herobility, så jag tog och googlade på dom och hamnade snabbt på deras hemsida. Det är faktiskt ruskigt snygga nappflaskor så jag tog kontakt med dom för att se om jag kunde få hem någon flaska att testa och skriva lite om vilket dom tyckte var en bra idé så här kommer nu min recension på Herobility flaskorna.

Om Herobility

Herobility är ett systerbolag till SmartShake varifrån dom dessutom finner sin inspiration till sina flaskor. Någonting som jag verkligen tycker är riktigt bra med Herobility är att dom skänker 5kr per såld flaska till Childhood där pengarna bland annat går till att hjälpa och skydda utsatta barn runt om i världen. Tryck på länken för att komma direkt till Childhoods hemsida för att lära dig mer om vad dom gör.

Nappflaskorna

Flaskorna som jag har är följande:

 • HeroSippy 240 Ml BLÅ

 • HeroBottle 140 Ml ROSA

 • HeroBottle 240 Ml TURKOS

Här kommer då några bilder på nappflaskorna och förpackningarna som dom kommer i.

Herobility - Recension

I varje förpackning av flaskorna så får man följande

 • Nappflaska
 • Dinapp i bröstlik form
 • Mixernät
 • Smart lock
 • Behållare

En av sidorna på HeroBottle flaskorna är med det fina djuret, en annan sida är med Herobility loggan och sen en av de andra sidorna finns mått tabellen på.

Herobility Vs. Twistshake

Herobility och Twistshake har ju sina likheter i sina system av nappflaskor. Oavsett vilken av dom du köper så får du med samma sak, alltså flaska med dinapp (twistshake har runda nappar) lock och behållare. Vi gillade Twistshake så mycket så vi har nu köpt på oss ett 30 tal flaskor i olika storlekar och i skrivande stund kommer Twistshake med 3 storlekar och Herobility kommer i två.

Twistshake

 • 180 Ml
 • 260 Ml
 • 330 Ml

Herobility

 • 140 Ml
 • 240 Ml

Twistshake har varit på marknaden lite längre än Herobility och finns nu i en massa olika färger medan Herobility i skrivande stund finns i 4st olika färger. Men jag som alltid har älskar Twistshake måste nu svänga om och säga att jag personligen tycker Herobilitys färger är mycket snyggare och dom går mer i pastell vilket jag tok diggar.

Mixernäten tycker jag dessutom är snyggare hos herobility som inte bara har ett nät utan utformningen i nätet är små hål formade av herobility masken som dom har i sin logga. Inte för det spelar någon som helst roll, men det var en väldigt roligt detalj tycker jag.

Locken

Locken till flaskorna är även dom ganska olika varandra. Twistshake har ett lock som man ”trycker” på och är ganska jobbig att få av när man har satt på den. Ni vet när man var liten och stoppade i pengarna i en automat i mataffären som man sedan vred om och ut kom det en slemhand i en plastkula, som att få upp den plastkulan för att få ut handen ungefär så är det att få av locket till flaskan.
Herobility däremot har varit även här tänkt till ett steg extra och gjort locken med skruvgänga och man behöver inte ens skruva ett helt varv innan den sitter som berget. Detta underlättar något fruktansvärt vilket även gör att jag kommer börja använda lock när jag tar med nappflaska i skötväska för att skydda nappen mot damm och smuts som kan finnas i botten av skötväskan. Jag har faktiskt inte använt locken till Twistshake tidigare just för jag tycker det är så jobbigt att få av locket. Men detta kan ju självklart bero på att jag är väldigt dålig på det, men för mig personligen gillar jag skarpt hur Herobility har designat sitt lock.

När man blandar vällingpulver med vatten och ska blanda så brukar jag hålla tummen och pekfingret på toppen på dinappen och klämma åt och sedan skaka försiktigt (försiktigt pga att de hänt vid ett flertal tillfällen att jag skakat för hårt och dinappen åkt ner i flaskan och de sprutat välling överallt). Sätter man på locket och tror att det ska gå att skaka så gör det ju absolut det, men hela locket kommer bli fullt i vällingklet. Jag testade fylla en twistshake och en herobilityflaska med vatten och sätta på locken på dom och skakade sedan dom, en i varje hand och här ser ni resultatet

Twistshake

Herobility

Som ni ser så är det helt torrt inuti Herobility locket medan det är ganska mycket vattenstänk i Twistshake. Nu slipper jag stå och nypa åt napparna när jag skakar vällingen eller vad man nu får för sig att mixa. Jag kommer enkelt kunna skruva åt locket och skaka flaskan utan att behöva tänka på att det kommer bli massa klet och blött inuti locket som behöver torkas / diskas direkt.

Detta kan många tänka som en skitsak, men jag tycker verkligen att det är dom SMÅ detaljerna som gör hela flaskan.

Behållarna

Behållarna rymmer 100 ml hos både Twistshake och Herobility men Herobility är mindre till storleken. Man kan stapla behållarna på varandra med båda MEN Herobility har tagit det ett steg längre, och det är något som jag verkligen har saknat med Twistshake och det är att man faktiskt KAN fästa behållarna under flaskorna! Jag vet att jag frågade Twistshake gällande det och fick till svar att det skulle bli för tungt för ett barn att hålla en full flaska med behållarna under, och det kan jag förstå, men att man kan stapla under flaskan gör så det tar upp mindre plats i skötväskan, och det är ju bara att ta bort dom när barnet ska använda flaskan. Så det är någonting som jag verkligen älskar med Herobility! ÄNTLIGEN kan jag få stapla behållarna UNDER flaskan. Dom kan dessutom fästas under HeroSippy och inte bara HeroBottle.

En annan smart funktion med Herobility som inte finns hos twistshake är att man skruvar på behållarna på varandra eller under flaskorna med locken. Tar man tre stycken behållare från twistshake och skruvar ihop dom så har man helt plötsligt två lock över, och när man några dagar senare vill minska på staplarna så har man helt plötsligt tappat bort två lock och har då två behållare utan lock, så även detta är något som Herobility verkligen har tänkt på när dom har designat sin serie. Applåder! Det är dom små sakerna som gör den stora skillnaden!

Napparna

Napparna är inte runda utan lite platta på ena sidan och det är väl helt enkelt inget annat än en smaksak för barnet, nu är Alexia van vid runda napparna så det är lite ovant för henne att suga på dom, men hon kommer å andra sidan inte använda flaska så länge till så detta kommer bli något som bebisen får börja med istället.
Själva dinappen går ju att ta loss ur hållaren så att säga så man kan diska dom var för sig, och designen som Twistshake har är att det är väldigt enkelt för barnen att trycka ner själva nappen i flaskan och det har hänt oss ett par gånger när Alexia inte varit trött på kvällen, då har hon pillat ner dinappen i flaskan och sedan häll ut vällingen i sängen istället vilket resulterat i massa plaskande med välling över hela sängen. Jag har märkt att man får ta i ganska mycket hårdare med designen på Herobility för att få ur den, och då är det inte så man behöver ta i så man blir alldeles blå i ansiktet, men jag är övertygad om att Alexia inte skulle kunna få ner den i flaskan lika enkelt med Herobility.

Herobility till vänster och Twistshake till höger

Det är designen på nappen hos Herobility som gör att det inte är lika enkelt att trycka ur den ur hållaren.

Dinapp

Dinappen finns i 4 olika storlekar

Small – 0+ Månader – Lämplig för bröstmjölk och ersättning – Lågt flöde

Medium – 2+ Månader – Lämplig för bröstmjöl och ersättning – Medium flöde

Large – 4+ Månader – Lämplig för alla typer av vätskor –  Snabbt flöde

XLarge – 6+ Månader – Lämplig för trögflytande vätskor t.ex välling – Extra snabbt flöde / Självreglerande öppning

När man köper HeroBottle 140 ml så ingår dinapp i storlek Small och när man köper HeroBottle 240 ml så ingår dinapp i storlek Medium.

Dräneringskanal

I botten på flaskorna och behållarna finns det två små hål i kanten och dessa ska vara så kallad dräneringshål som gör att när man kör flaskorna i diskmaskinen när dom står upp och ner så kommer det inte att samlas något vatten under dom, och om man diskar för hand och hänger dom i ett diskställ upp och ner så kommer vattnet att rinna ur.

Jag vet inte hur det är med er, men vi har ju som sagt köpt på oss ett 30 tal twistshake flaskor i olika storlekar och kör ett par sånna i maskinen varje dag, och varenda gång maskinen är klar och man ska ta ur dom så resulterar det i att man blöter ner allt annat i maskinen när man tar ut dom för dom fylld med vatten i botten. När jag läste om dessa hål tänkte jag mest att det är en ”kul detalj” men dom gör faktiskt ett riktigt bra jobb med att inte samla vatten där.

Här kommer en bild på en twistshake flaska och en Herobility flaska som jag precis har tagit ur maskinen och det gjorde jag direkt maskinen var klar så dom hade inte torkat helt, men vilken skillnad!

Som ni ser så är Twistshake flaskans botten överfull med vatten medan herobility bara har några droppar kvar. Även detta är en sån där liten liten detalj som jag tycker lyfter hela flaskan. Man märker att dom verkligen har tänkt flera steg extra när dom har designat Herobility flaskorna.

HeroSippy

Alexia har nästan hoppat över denna typ av mugg till maten, hon gick från nappflaska till att direkt börja dricka ur glas och det har väl hänt lite olyckor men har ändå gått ganska smärtfritt. Men när man är ute och leker eller om hon bara är törstig när vi är i vardagsrummet så får hon pipmugg att dricka ur. Precis som med HeroBottle tycker jag att HeroSippy är tillverkad med lite extra tankar runt design och funktion.

HeroSippy kan användas både med och utan handtag och är väldigt lätt att bara lyfta ur själva ”handtaget” för att användas som en flaska.

Som ni ser så har handtaget både små söta fötter och en svans 🙂

När man öppnar locket som skyddar pipen från att läcka ut vatten när flaskan inte används så är det en ”urgröpning” som gör att näsan lätt får plats i dalen mellan kanterna vilket är riktigt praktiskt och den ser riktigt skön ut att dricka i när man titta på Alexia när hon använder den.

Även HeroSippy kan ha behållare i botten vilket är så vansinnigt smidigt, då spelar det ingen roll vilken av flaskorna i Herobility serien man tar med sig i väskan, om man behöver ha behållare med sig så går dom att montera på både HeroBottle och HeroSippy.

Summering

Jag gillar verkligen det mesta med flaskorna, men det finns en sak jag inte gillar och det är doseringstabellen på flaskorna. Är man trött på natten så kan den lilla texten bli lite mer ansträngde att hålla koll på. Men utöver det så finns det ingenting som jag inte älskar med dessa flaskor.

Eller jo, en till nackdel som jag precis kom på.. Vi har ju senaste två åren köpt ett 30 tal twistshake flaskor, men nu vill jag ju helt gå över till Herobility så det kommer bli till att lägga ut massa pengar på att byta ut alla flaskor.

SNYGG
SMART
TOPPEN

Jag rekommenderar Herobility och deras nappflaskor

By | 2017-04-19T10:34:25+00:00 april 19th, 2017|Prylar, Recensioner|2 Comments

About the Author:

2 Comments

 1. Ann-Sofie april 23, 2017 at 7:18 f m - Reply

  Vad roligt stt du gillar produkterna! Ett tips till mär du blandar vällingen, du behöver inte ha själva dinappen på alls, utan du använer locket direkt. Det blir om en shaker och man slipper eventuella klumpar i dinappen. Sen tar du av locket o sätter på en ren o fin dinapp ?
  Sen kommer det komma en större storlek väldigt snart ❤️

  • Patric april 23, 2017 at 7:51 f m - Reply

   Men du va smart! Det ska absolut testas. Dessutom underbart att det kommer en större flaska snart också 😀

Leave A Comment