Senaste inläggen

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.
Detta är ett samarbete med Philips Avent. Jag får INTE betalt för att säga bra saker utan jag säger vad jag tycker om produkten.

Jag har setet och sneglat lite på Philips Avent´s sortiment av produkter och där har jag hittat ganska mycket saker som ser intressanta ut. Jag fick möjlighet att samarbeta lite med Philips Avent och först ut nu är deras Philips Avent Smart örontermometer.

Philips Avent Smart örontermometer

När jag sitter och läser på deras hemsida om just Avent Smart örontermometer så blir jag alldeles till mig av glädje när jag läser följande:

Med Philips Avent smart örontermometer är det enkelt och snabbt att ta tempen och spara den direkt i din mobil eller tablet med uGrow-appen.

Visst, det här med snabbt är väl inget jag direkt kände något wow över för jag tycker att de örontermometrar vi har idag är snabba (Men där hade jag fel och jag återkommer till detta senare i denna recension). Men det här med att kunna ha en app i telefonen där varje temp sparas låter ju helt suveränt! Jag som älskar allt som har med elektronik och teknik att göra får ju redan här massa häftiga funktioner. Det har hänt mig ganska många gånger då man varit in till sjukhuset med ett barn när de varit sjukt och dom frågat hur deras feber har varit senaste dagarna och man vet på ett ungefär men när man väl sitter där, smått stressad och lite orolig så blir det att man höftar. Tänk att istället kunna ta fram sin mobil, öppna appen och kunna visa exakt temp vid exakt tidpunkt DET är något som iallafall jag värderar högt med denna termometer.

Unboxing

Det absolut första som slog mig när jag tog ut förpackningen ur kartongen var hur fruktansvärt lite den vägde, jag började nästan fundera på om Philips Avent bara hade skickat mig en tom förpackning 🙂

Philips Avent Smart örontermometer

Finns väl inte så mycket att säga så här långt förutom att jag starkt gillar färgerna på förpackningen.

Philips Avent Smart örontermometer

Den är LITEN. Riktigt riktigt skönt att hålla i och fruktansvärt fin och tydlig display (mer om detta senare i recensionen). 

Förutom termometern så låg det även 3st instruktionsböcker i olika språk med i förpackningen. Min Philips Avent Smart örontermometer levererades med batterier som redan satt i termometern.

Förpackningen var inte full med massa onödigt skräp som aldrig kommer till användning. Enkla instruktioner i dom utvikbara instruktionsböckerna samt termometern själv. Skönt med en förpackning som inte har massa onödiga saker som sedan får stå och sorteras vid återvinningen utan att man haft någon som helst nytta av dom.

Ett första intryck

Nu var det lite synd att den inte kom redan förra veckan är alla barnen hade feber, för idag är alla barnen mer eller mindre feberfria (vilket är fruktansvärt skönt) men det hade varit kul att se en av funktionerna som exempelvis att ringen runt strömknappen lyser rött om barnet har feber.

Vikt

Philips Avent Smart örontermometer ligger riktigt bra i handen, och den har en vikt på ungefär 54,6 gram. Vi har sedan tidigare två stycken Braun ThermoScan modell äldre. som jag tycker ha varit väldigt smidiga och riktigt bra att ha, men jag har ganska snabbt efter uppackning ändrat uppfattning. Nu känns dom gigantiska och väldigt klumpiga.

En annan sak jag reagerade lite på, som jag till en börjande trodde att Philips hade missat att lägga i förpackningen var sånna där små plastskydd man sätter över den infraröda sensorn som man ska stoppa in i örat. Jag tog fram instruktionsboken för att kolla om det står något om sådana plastskydd men det gör det inte. Det står däremot att man ska vara noga med att inte använda den på öron som är smutsiga för om det finns smuts i öronen så blir mätresultaten inte pålitliga vilket är logiskt. Om sensorn skulle bli smutsig ändå vilket jag är övertygad om att den kommer bli så gör man enkelt rent den med en liten topps som man droppar några droppar alkohol på för att sedan direkt efter torka torrt med en annan tops. Då slipper man riva ut halva hemmet för att hitta den lilla asken med extra plastskydd när man inte har använt termometern på ett par månader.

Display

En annan sak jag direkt reagerade på var displayen. Våra tidigare termometrar har ingen upplyst display vilket var ett rent helvete på nätterna då man ställt klockan för att gå upp och kolla tempen på något av barnen. Man fick verkligen anstränga sig för att lyckas fippla upp telefonen och lysa på termometern i vissa olika vinkar innan man lyckades lista ut vad de stod. Nu finns det garanterat andra tillverkade där ute som även dom har bakbelyst display, men jag personligen har ingen tidigare erfarenhet av en bakbelyst display men känner direkt att det är ännu en funktion som jag kommer värdera högt hos Philips Avent Smart örontermometer.

Hastighet

Då kom vi till detta med hastighet på mätningen. Något som jag tidigare inte tänkt speciellt mycket på, men ibland på nätterna så har barnen inte alls varit pigga på att sitta och vänta ett par sekunder medan jag väntar på att termometern ska bli färdig med sin mätning. Jag testade denna på barnen när jag fick den och WOW! Det gick verkligen hur snabbt som helst. Först trodde jag att jag hade fått något error meddelande, men gång på gång så visar den temp efter bara en bråkdel av den tid det tar med våra andra termometrar, till och med barnen reagerade på att den blev klar direkt och sa ”är det redan färdigt pappa?”. Återigen så har jag ingen erfarenhet av något annat än våra braun termometrar som har ett par år på nacken. Men Philips Avent Smart örontermometer kommer verkligen som en stor uppgradering för oss.

uGrow appen

Nu kommer vi till den för mig mest spännande delen, nämligen att koppla ihop termometern till telefonen och Philips app som heter uGrow. Appen finns tillgänglig för både iPhone och Android.

Nu är det dags att försöka parkoppla Philips Avent Smart örontermometer med min iPhone 6. Appen har jag redan installerat vid ett tidigare skede och har testat både på min Samsung Galaxy S7 och iPhone 6, men då jag använder iPhone till vardags så är det den jag kommer att använda appen med för tillfället. Jag får ta och skriva ett separat inlägg om uGrow appen vid ett annat tillfälle för där finns endel att kolla på. Idag går det endast att lägga till ett barn (jag har valt bebisen som ligger i Kattas mage). Men jag har pratat lite med Philips och tanken är att när den färdiga versionen av appen ska lanseras så kommer man kunna lägga till fler barn, och jag antar då även att man kan välja att registrera temperaturen för varje mätning på rätt barn.

Detta är skärmen man möts av när man trycker på kugghjulet uppe i högra hörnet på appen. Här väljer jag då att trycka på Smart termometer, om man även har Smart babyvakt så trycker man givetvis där för att lägga till den.

Nu är det bara att fortsätta med att följa instruktionerna på mobilen och trycker på Para ihop din termometer.

Läs igenom informationen och tryck dig vidare om du godkänner.

Nu är det bara att trycka en gång på strömknappen på termometern och sedan OK på telefonen eller surfplatta.

Nu har enheterna hittat varandra så nu behöver du bara trycka på Parkoppla

Eftersom jag testade termometern på barnen igår så har den sparat lite mätningar i minnet redan, så jag valde att importera dom för att se hur det ser ut i telefonen.

Jag får dock ta och slänga ett öga på tidsinställningarna i termometern för tiderna stämmer inte riktigt men det bör vara ganska enkelt fixat. Men jag misstänker att det kan vara inställt på 12 timmars, men jag kollar detta och återkommer. Importöringen av tidigare mätningar gick på några sekunder så det var väldigt snabbt och enkelt. Och det är väl här det kommer underlätta när fullversionen kommer ut av uGrow, så man kan välja att importera rätt resultat till rätt barn.

En funktion jag såg och verkligen älskar är att man kan välja att lägga till en anteckning till varje mätning. Tänk att göra en mätning som visar.. säg 39,9 och kan välja att lägga till en anteckning i stil med ”45 minuter efter alvedon. Precis druckit ett glas vatten och ätit en isglass” 

Sen kan man även få upp en graf över temperatur men då jag gjorde alla mätningar precis efter varandra så syns de bara som en klump med prickar på grafen så jag får ta och lägga upp detta vid ett senare tillfälle för att visa hur det kan se ut.

På översikten över mätningar så kommer de upp en liten ikon på de mätningar man har valt att lägga till anteckningar på.

Jag fullkomligt älskar detta och jag är helt övertygad om att detta kommer bli en succé hemma hos oss. Speciellt hos mig då jag inte ska sticka under stolen med att jag är lite väl prylfixerad 🙂 Men jag ser som sagt stor potential med detta, att alltid ha noteringar och mätningar till hands om man exempelvis behöver åka in till sjukhus, så kan man visa upp när man har tempat och även noteringar i stil med den jag skrev ovan.

Mätningar

Nu när jag nästan har skrivit färdigt detta inlägg så tog jag och testade mäta på mig själv för att se hur exakta mätningarna är. Med våran tidigare örontermometer så har jag vid flertalet tillfällen jämfört resultatet med en rumptemp för att kolla hur mycket örontampen skiljer mot rumptempen och det har mer eller mindre uteslutande varit 0.4 grader, så jag vet att vid varje mätningar så får man lägga på 0.4 grader för att få den exakta tempen. Och det är något som jag inte har gjort nu, så hur den står sig jämfört med en rumptemp får jag skriva om nästa gång någon av barnen får feber.

Med våra två örontermometrar vi redan har så kan jag säga att mätningarna blir väldigt olika. Mäter du 5 gånger i samma öra direkt efter varandra så får du fem olika resultat, och man får alltid gå efter det högsta. Men nu när jag testade på mig själv så gjorde jag fyra mätningar och alla visade faktiskt samma resultat, vilket är skönt för då slipper man fundera så mycket på det, men även detta är något jag får testa lite mer nästa gång någon i familjen får feber, men det verkar riktigt riktigt lovande!

Slutsats

Nu börjar det bli dags att runda av detta inlägg och av de två dagar jag nu har haft Philips Avent Smart örontermometer hemma så kan jag säga att jag fullkomligt älskar allt med den.

  • Storleken

  • Vikten

  • Hastigheten på mätningarna

  • Displayen

  • Parkoppling med mobil / surfplatta

  • Design / utseende

Jag kommer följa upp detta inlägg lite senare i år för att se om den fortfarande håller måttet eller om det har dykt upp några konstigheter med den.

SNYGG
SMART
TOPPEN

Jag rekommenderar Philips Avent Smart örontermometer

By | 2017-02-22T11:42:49+00:00 februari 22nd, 2017|Prylar, Recensioner, Unboxing|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment