Fotografera fåglar på vintern

Vintern har officiellt kommit med full kraft och kommer att vara här under överskådlig tid.

Vädret är kyligt, med temperaturer runt -10 °C och ett litet lager snö som täcker marken för att hålla det svalt och man blir sugen på att ge sig ut för att fotografera småfåglar i denna miljö.

Belysningen är det viktigaste för att ta ett bra foto; dra därför fördel av den låga solen medan den fortfarande är tillgänglig. Välj en lugn plats där du vet att fåglar gärna befinner sig. Har du svårt att hitta småfåglar att fotografera under vintern kan du placera ut en fågelmatare för att locka dit hungriga fåglar.

fågelholk lockar småfåglar under vintern med mat. Fotografera fåglarna medan de äter

Innan man fotograferar fåglar på vintern krävs planering och förberedelser för att få ett lyckat resultat.

Placera ut fågelmat, talgbollar, frön, nötter och andra delikatesser för småfåglar på en plats där du har god uppsikt och kan rikta kamera med ljuset i rätt vinkel.

Det kalla vädret kräver att fåglarna använder extra energi, och fett är en utmärkt energikälla för dem som komplement till deras kost. Jordnötter och solrosfrön är särskild bra under vintern eftersom de innehåller mycket fett och är relativt billigt. Du kan också blanda i lite smör för att öka fettmängden ytterligare för småfåglarna.

När fåglarna kommer till maten tar du fram kameran och väntar på fotografera fåglarna. Är du förberedd med varma kläder och placera ut fågelmat i god tid för att fåglarna ska lära sig vart maten finns kommer du med säkerhet ta fina bilder på fåglarna.

Så tar du ett bra fotografi på fåglar under vintern

Var ute i god tid och börja fotograferingen tidigt. Under vintern kan dagarna vara korta och ljuset försvinner snabbt. Du vill ha gott om tid att fota fåglarna så du med säkerhet får med rätt ljus som kommer lyfta hela bilden.

Fundera redan innan du beger dig till platsen du ska fotografera på hur du vill att ditt foto ska bli. Vill du fotoa en fågel som äter, en fågel som flyger eller flera fåglar på samma bild?

Om du har en klar bild av vilken typ av fotografi du ska försöka lyckas med kommer dina bilder bli som bäst på fåglarna.

Det är viktigt att ha tålamod och vara uthållig för att ta en bra bild

På grund av sina snabba rörelser är flygande småfåglar enligt min mening bland de svåraste motiven att fotografera.

Det är viktigt att ta ett stort antal fotografier för att lyckas med bilderna. Då kan du välja ut de foton som du tycker är bäst Faktum är att det bara är ett fåtal personer som lyckas få bilden på första försöket. Ingen kan säga emot det faktum att övning ger färdighet; det kanske inte händer på en gång, men ge inte upp dig själv och fortsätt att öva tills du tillslut lyckas fotografera fåglar på vintern för att få jättefina bilder.

Att fotografera fåglar på vintern är både utmanande och belönande. Misslyckas du första gången med att fota fåglarna ska du inte ge upp utan fortsätta tills du slutligen får en fantastiskt bild på småfåglar med bra ljus, tydlig skärpa och på det avstånd som du önskar. Ge inte upp med fotograferingen av fåglar på vintern. Fortsätt att öva och försöka!

Lycka till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *