Hund som ser ut som en nalle

Rent generellt sett, finns det många likheter mellan hundar och björnar. Det betyder att de flesta hundar på något sätt kan liknas vid en nalle. Frågar du hundägare, så är de många gånger av åsikten att deras hund är den perfekta och gosiga nallebjörnen.

För att spinna vidare på hundar och nallar, finns det hundraser som mera liknar en nalle än andra. De egenskaper som det bygger på brukar vara ett rundare ansikte, en rund och platt nos samt mjuk och fluffig päls. I det fallet finns det enligt oss runt sex mycket björnliknande hundraser. De är följande:

  • Tibetansk Mastiff
  • Newfoundland
  • Chow Chow
  • Alaskan Malamute
  • Akita
  • Pomeranian

Bland dem är det kanske Tibetansk Mastiff, Chow Chow och Newfoundland som är de som mest liknar en björn. Nedan följer en kort beskrivning av var och en av de sex raser vi anser kunna klassas i gruppen hund som ser ut som en nalle.

Tibetansk Mastiff

Att hundrasen är den som mest liknar en nalle, är något som deras ägare kan dra nytta av. Denna framavlade ras skapades i syfte att skydda boskap från just varg och björn. Förutom hundens mycket björnliknande ansikte, är det också en mycket stor hundras. Även det gör att Tibetansk Mastiff har likhet med en nalle. Något mera uppseendeväckande är priset på perfekta exemplar som denna hundras kan uppnå.

Newfoundland

Den andra hundrasen som mest liknar en björn, kan vara Newfoundland. Till skillnad från Tibetansk Mastiff, är det dock en mycket lugnare och mera trivsam hundras. Samtidigt som Newfoundland är mycket lik en björn, kvalar denna ras även in bland världens största hundraser. Från börjar härstammar hunden från just Newfoundland, och har där varit en stor hjälp i fiskeriverksamheten.

Chow Chow

När det gäller stor och fluffig päls som en anledning till att hundar liknar björnar, är det inte många som kan ge hundrasen Chow Chow på pälsen. I och med att björnar normalt sett är mycket självständiga, passar även den psykologiska inställningen rörande denna hundras in på nalle-tesen. Chow Chow är en enmanshund, vilket gör att den inte rekommenderas som första hund. Det finns stora risker att lämna Chow Chow ensam med mycket små barn.

Alaskan Malamute

Det finns två olika djur som hundar kan likna. Det är björn och varg. När det gäller Alaskan Malamute, är det en hundras som kombinerar likheten till dessa två ståtliga djur. Alaskan Malamute är närbesläktad med Siberian Husky, men är till kroppsbyggnad den större och starkare.

Förutom att likheten mellan hund och nalle är mycket påtalande, finns det även en annan egenskap som gör den björnlik. Denna hundras klarar sig och trivs bäst i kalla klimat, precis som björnar.

Akita

Näst sist har vi valt en japansk hundras. Det är Akita, som har ett mycket björnliknande ansikte. Från början avlades denna hundras fram för att hjälpa till vid arbete i bergen. Med tiden har Akitahundar dock anpassats, vilket lett till ett slankare och mera hundlikt utseende.

Akita hundar ser mest ut som en nalle i valpstadiet, men behåller mycket av sitt utseende också i vuxen ålder.

Pomeranian

Sist har vi valt ut rasen Pomeranian. Här finns det dock en stor skillnad mot de andra hundraserna på vår lista. Pomeranian är en mycket liten hund, faktiskt så liten att den i vissa fall skulle kunna misstas för en ekorre.

Dock har rasen klara och tydliga drag som gör att den liknar en nalle. Här handlar det om ansikte och päls. Dessutom är hunden något du skulle kunna kalla ett kramdjur, vilket också många gånger symboliseras av en nalle.

Källor

Tibetansk Mastiff såldes för 12 miljoner kronor – https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/BJwQzv/hunden-saldes–for-12-miljoner-kronor

Flicka ihjälbiten av Chow Chow – https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/l1MzqM/nyfodd-flicka-bets-ihjal-av-familjens-hund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *